برای بهبود خلق وخو چی بخوریم؟

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، رشته نوظهور روانپزشکی تغذیه تاکید می نماید که چگونه غذا ها می توانند علاوه بر تاثیر مثبت بر جسم، خلق وخوی ما را بهتر نمایند.

برای بهبود خلق وخو چی بخوریم؟

به گزارش باشگاه وبلاگ پر زرق و برق، غذا نباید جایگزین درمان های دیگر برای سلامت روان، از جمله دارو های تجویزی گردد؛ اما تعدادی از مطالعات نشان داده اند که تغییرات رژیم غذایی می توانند منجر به بهبود معنی داری در خلق وخو و بهزیستی ذهنی شوند.

بعضی غذا ها اگرچه منجر به تغییر یک شبه خلق وخو نمی شوند؛ اما گنجاندن آن ها در وعده های غذایی، ممکن است باعث گردد متوجه بهبود خلق وخوی خود شوید.

سبزیجات

سبزی های برگ دار پایه رژیم غذایی سلامت مغز محسوب می شوند؛ زیرا مقرون به صرفه و همه کاره هستند و مواد مغذی آن ها در مقابل کالری، بیشتر است. کلم پیچ، اسفناج، سبزی چغندر منابع خوبی از فیبر، فولات و ویتامین های C و A هستند. اگر هوادار سالاد نیستید، این سبزیجات را به سوپ ها، خورشت ها، سرخ کردنی ها اضافه یا آن ها را به سس پستو یا اسموتی تبدیل کنید. یک وعده کوچک جلبک دریایی را هفته ای یک بار به عنوان منبع ید، فیبر، روی و مواد مغذی گیاهی اضافی به بشقاب خود اضافه کنید.

میوه ها و سبزیجات رنگارنگ

هرچه بشقاب شما رنگارنگ تر باشد، مغزتان سالم تر می ماند. مطالعات نشان می دهند که ترکیبات موجود در میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن مانند فلفل قرمز، زغال اخته، کلم بروکلی و بادمجان می توانند بر کاهش التهاب، بهبود حافظه، خواب و خلق وخو تاثیر بگذارند. مواد غذایی قرمز و آووکادو را از قلم نیاندازید که سرشار از چربی های سالم هستند و مقدار جذب مواد مغذی گیاهی را از سایر سبزیجات افزایش می دهد.

غذای دریایی

ماهی ساردین، صدف، ماهی آزاد و ماهی کاد منابع اسید های چرب امگا 3 با زنجیره بلند و برای سلامت مغز ضروری هستند. غذا های دریایی بعلاوه منبع خوبی از ویتامین B 12، سلنیوم، آهن، روی و پروتئین هستند. اگر ماهی نمی خورید، دانه های چیا، دانه های کتان و سبزیجات دریایی نیز منابع خوبی از امگا 3 هستند.

آجیل، لوبیا و دانه ها

سعی کنید روزانه بین نصف تا یک فنجان کامل لوبیا، آجیل و دانه بخورید. بادام هندی، بادام، گردو و تخمه کدو تنبل، میان وعده ای عالی هستند، اما می توان آن ها را به غذا های سرخ شده و سالاد نیز افزود. لوبیا سیاه و قرمز، عدس و حبوبات را نیز می توان به سوپ، سالاد و خورشت اضافه یا به عنوان یک وعده غذایی میل کرد. کره های آجیل نیز منابع مفید غذایی هستند.

ادویه ها و گیاهان

پخت وپز با ادویه ها نه تنها طعم غذای شما را بهتر می نماید، بلکه مطالعات نشان می دهند که بعضی ادویه ها ممکن است به تعادل بهتر میکروب های روده، کاهش التهاب و حتی بهبود حافظه منجر شوند. ادویه هایی که ممکن است از سلامت مغز حمایت نمایند عبارتند از: زردچوبه، دارچین، رزماری، مریم گلی، زعفران و زنجبیل.

شکلات تلخ

مطالعات نشان داده اند افرادی که به طور منظم شکلات تلخ می خورند، 70 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی هستند. شکلات تلخ مملو از فلاونول ها از جمله اپی کاتچین است، اما شکلات های شیری آن قدر تولید شده اند که اپی کاتچین زیادی در آن ها باقی نمی ماند.

منبع: فرارو

به "برای بهبود خلق وخو چی بخوریم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برای بهبود خلق وخو چی بخوریم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید