طرز تهیه ته چین اسفناج، تجربه ای دلچسب و لذیذ

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، خبرنگاران- ته چین یکی از غذا های اصیل و محبوب ایرانی است که در منوی رستوران ها صندلی ویژه ای دارد. ته چین در انواع مختلف گوشت، مرغ و یا سبزیجات تهیه می گردد و به علت ظاهر منسجمی که دارد، غذایی بسیار مجلسی است. ته چین اسفناج یکی از انواع ته چین های گیاهی است که به جای داشتن گوشت یا مرغ در ترکیباتش از اسفناج استفاده شده است. خوردن اسفناج به عنوان سبزی پر خاصیتی که سرشار از آهن، ویتامین و املاح معدنی است از جانب کارشناسان تغذیه به صورت موکد سفارش شده است.

طرز تهیه ته چین اسفناج، تجربه ای دلچسب و لذیذ

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، از همین رو ته چین اسفناج علاوه بر طعم بی نظیری که دارد، سرشار از خاصیت و مواد مغذی است و برای گیاه خواران گزینه مناسبی خواهد بود. در این مطلب با طرز تهیه ته چین اسفناج همراه با نکات و فوت و فن های مهم مربوط به آن با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه ته چین اسفناج

برنج: 2 پیمانه

برگ اسفناج: 500 گرم

ماست: 3 قاشق غذاخوری

زرشک: 3 قاشق غذاخوری

زعفران آب نموده: نصف فنجان

آلو خشک: 10 عدد

دارچین: یک چهارم قاشق چای خوری

پودر سیر: نصف قاشق چای خوری

نمک: به میزان لازم

روغن: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به اسفناج

همان طور که می دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان ها مفید است. این سبزی مغذی می تواند برترین دارو برای درمان یبوست به ویژه در افراد میان سال و کهن سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن های آن ته نشین گردد و در آخر به تدریج از اسفناج های رویی بردارید و با آب سرد آب کشی کنید تا شن های ته نشین شده دوباره به اسفناج ها نچسبند.

هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نگردد. اسفناج را به میزان مورد احتیاج بپزید و هیچ وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ های درشت و تیره رنگ به ته چین شما زیبایی نمی دهد؛ بعلاوه اسفناج را باید در مقدار های چهار سانتی متری خرد کنید. در صورتی که اسفناج ریزتر خرد گردد، له و بد شکل خواهد شد.

نکات مربوط به زعفران

همواره سعی کنید از زعفران دم نموده غلیظ بهره ببرید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش تری دم کنید، کم رنگ تر می گردد و مجبور می شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه تان از زعفران بیشتری بهره ببرید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای 1 قاشق چای خوری زعفران 2 قاشق سوپ خوری آب جوش و 2 تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می گردد به زعفران شوک وارد گردد و رنگ بیش تری پس بدهد.

زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی گردد. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران به جای مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران های تقلبی معمولاً براق هستند.

نکات مربوط به برنج

بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به مقدار ای اضافه کنید که کمی شور تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.

حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید میانه رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه ها از هم باز گردد. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب کش کردن مناسب است که دانه های آن نرم گردد؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.

بعد از اینکه برنج را آب کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته گردد. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه ها متوقف گردد و همین طور نمک اضافی بین دانه های برنج بیرون رود تا برنج شور نگردد. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج آغاز به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می گردد به برنج شوک وارد گردد و بیش تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید

طرز تهیه ته چین اسفناج

در مرحله اول باید اسفناج را خوب بشویید. سپس آن را خرد کنید و توی یک ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی شعله اجاق گاز بگذارید و یک قاشق روغن به آن اضافه کنید. حالا صبر کنید تا اسفناج آب بیاندازد و نیم پز گردد. در مرحله بعد کمی نمک و پودر سیر روی اسفناج بریزید و وقتی آب توی ماهی تابه کاملا خشک شد، اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید و توی صافی بریزید. وقتی آب اضافی آن خارج شد، برنج را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. به یک قسمت ترکیبی از ماست و زعفران اضافه کنید و هم بزنید و به قسمت دیگر برنج تنها زعفران و دارچین بزنید. یک قابلمه مناسب که نچسب باشد، انتخاب کنید و کمی روغن کف آن بریزید.

حالا مخلوط برنج ماست و زعفران را کف قابلمه بریزید و سطح برنج را با ته قاشق کاملا صاف کنید. سپس اسفناج های پخته را توی قابلمه بریزید و با قاشق پخش کنید تا همه سطح برنج را بپوشاند. در مرحله بعد نیمی از برنج زعفرانی را روی لایه اسفناج ها بریزید و با کف قاشق صاف کنید. حالا آلو هایی را که از قبل خوب شسته و یک ساعت در آب خیسانده بودید، همراه با زرشک شسته شده روی برنج بریزید و با به جای مانده برنج زعفرانی روی آن ها را بپوشانید و سطح برنج را کاملا صاف کنید. دو تا سه قاشق غذاخوری روغن روی برنج بریزید و آن را دم کنید. حدود 40 دقیقه زمان بدهید تا ته چین اسفناج با حرارت کم خوب دم بکشد. پس از آماده شدن ته چین آن را در ظرف سرو مناسب برگردانید و روی ته چین را با زرشک تفت داده شده، خلال پسته و یا برگ های نازک و کوچک اسفناج تزیین کنید. نوش جان

نکته

در صورت تمایل می توانید تکه های مرغ پخته را همراه با اسفناج لا به لای ته چین بگذارید. استفاده از مرغ یا گوشت در این ته چین کاملا اختیاری است و این غذا بدون استفاده از مرغ و گوشت نیز دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.

منبع: فرارو

به "طرز تهیه ته چین اسفناج، تجربه ای دلچسب و لذیذ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ته چین اسفناج، تجربه ای دلچسب و لذیذ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید