طرز تهیه باقلا قاتق شمالی (باقالی قاتق یا باقالی خورشت)

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، باقلا قاتق، باقالی خورش یا خورشت گل در چمن یکی از خوشمزه ترین غذاهای گیلانی است. برای تهیه باقلا قاتق شمالی به پاچ باقالا، سیر، شوید احتیاج است.

طرز تهیه باقلا قاتق شمالی (باقالی قاتق یا باقالی خورشت)

وقتی اسم غذای شمالی به میان می آید محال است که به یاد کباب ترش، میرزا قاسمی، باقلا قاتق و … نیفتید. این غذاها و ده ها غذای دیگر شمالی، جزو محبوب ترین غذاهای ایرانی هستند و به نوعی برند غذایی گیلان محسوب می شوند.

در راستای معرفی غذاهای سنتی کشورمان، سعی داریم انواع غذاهای محلی استان های مختلف را با ریزه کاری ها و جزییات خاص آن ها به شما آموزش دهیم و این بار نوبت غذای محبوب و خوشمزه باقلا قاتق شمالی است.

باقلا قاتق شمالی

شاید نام باقلا قاتق را زیاد شنیده و یا حداقل یک بار این غذای خوشمزه را امتحان نموده باشید اما از جزییات و نکات مهم طرز تهیه آن بی اطلاع باشید. به همین دلیل تصمیم داریم در اینجا، طرز تهیه باقلا قاتق گیلانی را به طور کامل به شما آموزش دهیم تا این خورشت ساده و خوشمزه را تهیه نموده و در کنار سایر چاشنی ها و مخلفات گیلانی امتحان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

قبل از آن بد نیست درباره این خورشت و طرز پخت اصیل آن نکاتی را بدانید مثلا این که؛

  • این خورشت مشهور گیلانی در ظرفی به نام گمج پخته می گردد. ظرف اصیل شمالی که از جنس گل و سفال بوده و لعاب دارد و تعدادی از غذاهای شمالی درون آن پخته می شوند و به اعتقاد مردم شمال، کیفیت غذا در این ظروف فوق العاده بهتر می گردد.
  • همچنین گفتنی است که خورش باقلا قاتق با نوعی باقلا سبز به نام پاچ باقلا (باقلای پا کوتاه) تهیه می گردد که بسیار شبیه به لوبیا سبز است و فقط در استان گیلان، آن هم در دو فصل بهار و پاییز به عمل می آید. پاچ باقالا از خانواده لوبیا چیتی بوده و به نام های لوبیا کشاورزی و لوبیای رشتی نیز معروف است.

حالا به سراغ مواد اولیه و طرز تهیه باقلا قاتق شمالی می رویم.

مواد لازم برای تهیه باقلا قاتق شمالی

پاچ باقالا (باقالی رشتی یا باقالا کشاورزی)2 پیمانه
سیر3-4 حبه
شوید خشک3 ق غذاخوری
تخم مرغ2 عدد
نمک، ففل، زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه باقلا قاتق شمالی

  1. برای تهیه خورش باقلا قاتق یا باقالی خورشت ابتدا باید پاچ باقالاها یا باقالی رشتی را پوست کنده و بشویید.
  2. در یک ظرف مناسب مقداری روغن یا کره ریخته و صبر کنید تا داغ گردد.
  3. سپس باقالی و سیر خردشده یا رنده شده را داخل ظرف ریخته و کمی تفت دهید.
  4. بعد از کمی تفت دادن، شوید خشک، نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه نموده و کاملا هم بزنید و در روغن تفت دهید.
  5. وقتی کاملا بخار جمع شد، 2 لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه نموده و اجازه دهید باقالی ها پخته شوند.
  6. آب زیادی نریزید و مدام خورش را هم نزنید.
  7. در آخر تخم مرغ ها را روی مواد داخل قابلمه شکسته و در ظرف را ببندید تا خورش یک جوش بخورد و تخم مرغ ها بسته شوند.

نکات مهم در تهیه باقلا قاتق شمالی

  • تخم مرغ ها را بعد از شکستن در خورش نباید هم بزنید. کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل کامل ببندد.
  • می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد.
  • می توان به جای شوید خشک، از شوید تازه خرد شده نیز استفاده کرد.

در خطه شمال کشور، این غذا را به همراه چلو یا کته همراه با سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده سرو می نمایند. امیدواریم این خورشت ساده را تهیه نموده و از آن لذت ببرید. نوش جان.

گروه آشپزی وبلاگ پر زرق و برق

منبع: setare.com

به "طرز تهیه باقلا قاتق شمالی (باقالی قاتق یا باقالی خورشت)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه باقلا قاتق شمالی (باقالی قاتق یا باقالی خورشت)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید