چند نکته درباره سخت و زیان آوربودن شغل خبرنگاری

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تنها خبرنگاران میدانی و حوادث مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور می شوند؟ گفت: خبرنگاری، فارغ از سرویس های خبری که خبرنگاران در آن مشغول به کار هستند، جزو مشاغل 12 گانه گروه ب مشاغل سخت و زیان آور محسوب می گردد.

چند نکته درباره سخت و زیان آوربودن شغل خبرنگاری

ناهید حیدری در گفت وگو با وبلاگ پر زرق و برق، با بیان اینکه مشاغلی سخت و زیان آور هستند که عوامل فیزیکی و شیمیایی ناشی از آن روی سلامت جسمی و روحی افراد اثر بگذارد اظهار کرد: اشتغال بیمه شده در چنین مشاغلی، سبب می شود که صدماتی به جسم و روح وی وارد شود.

وی اضافه نمود: دو گروه شغلی الف و ب داریم. در گروه الف، مشاغلی قرار دارند که می توان با بکار بردن یکسری تمهیدات، صفت سخت و زیان آور بودن را از آن گرفت. به عنوان مثال می توان آلودگی صوتی در کارگاه ها را کاهش داد.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران با اشاره به اینکه اما از بعضی مشاغل نمی توان صفت سخت و زیان آوری را برداشت، زیرا آن شغل ماهیتاً و به طور ذاتی سخت و زیان آور است گفت: از جمله مشاغل 12 گانه گروه ب، می توان به کار کردن در معادن و اعماق زمین، کار کردن در ارتفاعات، غواصی، خبرنگاری و … اشاره نمود.

حیدری ادامه داد: وقتی شغلی سخت و زیان آور است، کارگران می توانند از سوابق ارفاقی استفاده نمایند که شرط آن 20 سال خدمت متوالی یا 25 سال خدمت متناوب است و به این ترتیب هر یک سال خدمت، یک سال و نیم محاسبه می شود. در واقع طی سنوات گذشته مصوبه ای در مجلس داشتیم که بر اساس آن هر فردی که سابقه اشتغال سخت و زیان آور دارد اگر شرایط سنی را احراز کند می تواند بر اساس ماده 76 قانون تامین اجتماعی از سوابق ارفاقی استفاده کند.

وی با بیان اینکه تا کنون برای 41 هزار و 55 نفر در قالب مشاغل سخت و زیان آور در گروه مردان و 2054 نفر در گروه زنان مستمری برقرار نموده ایم اظهار کرد: از مجموع مشمولان برقراری مشاغل سخت و زیان آور، 95 درصد مرد و پنج درصد زن هستند.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران با بیان اینکه معتقدیم نباید به بهانه ارائه خدمات زودهنگام، سلامت کارگر بابت کار در مشاغل سخت از او گرفته شود گفت: به هر حال فرد بعد از بازنشستگی به فضای خانه بر می شود و باید سالم باشد نه ناتوان و رنجور. امیدواریم مشاغل سخت و زیان آور به صفر برسد و دیگر شغل سخت و زیان آوری نداشته باشیم.

حیدری در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا تنها وبلاگ پر زرق و برق میدانی و حوادث مشمول قانون مشاغل سخت و زیان آور می شوند؟ گفت: خبرنگاری، فارغ از سرویس های خبری که وبلاگ پر زرق و برق در آن مشغول به کار هستند، جزو مشاغل 12 گانه گروه ب مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره امکان تغییر عنوان شغلی دبیران و سردبیران تحریریه های خبری به منظور بهره مندی از سنوات ارفاقی مشاغل سخت و زیان آور گفت: تنها شغل خبرنگاری جزو مشاغل سخت و زیان آور است؛ ولی در کل امکان تبدیل و یا انتقال سوابق بیمه پردازی از صندوق دیگر به تامین اجتماعی وجود دارد، اما امکان تغییر عنوان شغلی وجود ندارد.

وی ادامه داد: در ماده 39 قانون تامین اجتماعی آمده که کارفرما مکلف است لیست حق بیمه را به همراه تغییرات تا سرانجام ماه بعد و به انضمام تعداد روزهای کارکرد، کسری کار، خروج از کارگاه و … گزارش و ارسال کند. اینکه قانونگذار یک ماه را معین نموده به دلیل همین تغییرات است. میزان کارکرد، نوع شغل، ورودی و خروجی بر حسب عنوان شغل معین و افراد بر اساس عناوین شغلی شان از خدمات سازمان تامین اجتماعی بهره مند می شوند.

مدیرکل تامین اجتماعی غرب تهران اضافه نمود: بعد از آنکه درخواست به کمیته های استانی برای شغل سخت و زیان آور ارائه شد، کمیته مشاغل سخت و زیان آور باید رابطه بین شغل و شاغل را آنالیز کند که توسط همان لیست های حق بیمه موجود انجام می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "چند نکته درباره سخت و زیان آوربودن شغل خبرنگاری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چند نکته درباره سخت و زیان آوربودن شغل خبرنگاری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید