آموزش تهیه شیرینی برنجک

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، خبرنگاران : شیرینی برنجک از شیرینی های شمالی است.

آموزش تهیه شیرینی برنجک

برنجک یک شیرینی خوشمزه است. طرز تهیه شیرینی برنجک را در ادامه بخوانید.

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، هدی ملکشاه، کارشناس آشپزی با حضور در برنامه ای تلویزیونی، طرز تهیه شیرینی برنجک را آموزش داده است.

در فیلم زیر، طرز تهیه شیرینی برنجک را مشاهده می کنید.

برنجک یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و بسیار معروف استان های شمالی کشور مثل مازندران و گیلان است. این شیرینی با نام های دیگری هم شناخته می گردد که معروف ترین این نام ها شیرینی بهاردونه است و در خیلی از شهرهای کشور این شیرینی با این نام شناخته می گردد. این شیرینی خوشمزه خیلی ساده و خوشمزه است و می توانیم به راحتی در هر فصلی از سال آنرا برای بچه ها یا بزرگسالان درست کنیم. این شیرینی به صورت سنتی با رنگ برنج یعنی سفید تهیه می گردد، اما در صورت تمایل می توانیم با استفاده از رنگ های طبیعی یا رنگ های مجاز خوراکی رنگ شیرینی را به رنگ دلخواه خود تغییر دهیم.

مواد لازم شیرینی برنجک

برنج پفکی شده 4 لیوان سرپر

شکر ¾ لیوان

آب نارنج 1 قاشق غذاخوری

آب یک سوم لیوان

دستور تهیه برنجک

مرحله اول

برای تهیه برنجک خوشمزه ابتدا برنج را پاک می کنیم و داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا خیس بخورد.تقریبا 1 الی 2 ساعت کافی است. بعد قابلمه ای را آب می کنیم.

مرحله دوم

سپس روی حرارت ملایم رو به زیاد قرار می دهیم و کمی نمک داخل آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا زودتر آب به جوش بیاید.آب داخل برنج را بیرون می ریزیم و زمانیکه آب به جوش آمد برنج را داخل آن می ریزیم.

مرحله سوم

حالا یک هم می زنیم و اجازه می دهیم 7 دقیقه بجوشد و بعد مجددا برنج را هم می زنیم و یک دانه آن را لای دندان تست می کنیم اگر کاملا اطراف و مغز برنج نرم بود (باید مغز آن کمی سفت باشد) زمان آبکش کردن است.

مرحله چهارم

سپس برنج را آبکش می کنیم و روی آن آب سرد می گیریم و کنار می گذاریم تا کاملا آب اضافه آن خارج گردد. در ادامه یک پارچه تمیز را جلوی نور آفتاب پهن می کنیم و برنج را روی آن می ریزیم تا خشک گردد.

مرحله پنجم

اگر زمستان خواستیم شیرینی را درست کنیم، می توانیم پارچه را جلوی بخاری پهن کنیم و برنج ها را روی آن بریزیم و یا داخل سینی برنج را بریزیم و جلوی بخاری قرار دهیم تا یک شب تا صبح کاملا خشک شوند.

مرحله ششم

توجه داشته باشید که اصلا سینی را روی بخاری نمیگذاریم چون ممکن است به سینی بچسبد و زمان سرخ کردن پفکی نگردد. زمانی که برنج ها خشک شدند،قابلمه ای کوچک ترجیحا باعمق زیاد را روی حرارت کم قرار می دهیم.

مرحله هفتم

سپس روغن سرخ کردنی به صورت شناور تا یک بند انگشت الی دو بند انگشت داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا به مرور زمان داغ گردد. الک و یا توری که داخل قابلمه جا گردد و راحت هم بتوانیم آن را بیرون بیاوریم را تهیه می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله یک دانه از برنج را داخل روغن می اندازیم اگر سریع طی حدودا 5 ثانیه برنج پف کرد یعنی روغن به طور کامل داغ شده است. توری یا الک را داخل روغن قرار می دهیم (باید کاملا توری داخل روغن فرو رود).

مرحله نهم

سپس کم کم مقداری از برنج های خشک شده را داخل توری فرو رفته داخل روغن می ریزیم و زمانیکه پف کردن توری را بیرون می آوریم و برنج ها را داخل صافی بزرگی که کف آن سینی قرار داده ایم می ریزیم تا روغن اضافه آنها خارج گردد.

مرحله دهم

دقت کنید برنج نباید زیاد بریزیم که روی هم قرار بگیرند و زیری ها نتوانند پف نمایند. همگی برنج ها را به همین صورت سرخ می کنیم.زمانیکه سرخ کردن آن ها تمام شد شربت را آماده می کنیم.آب،آب نارنج و شکر را داخل شیرجوش می ریزیم.

مرحله یازدهم

البته می توانید 1 قاشق غذاخوری گلاب نیز به این ترکیب اضافه کنید.روی حرارت نسبتا ملایم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنیم تا شکر کاملا حل گردد و بعد اجازه می دهیم تا شربت کمی غلیظ گردد.

مرحله دوازدهم

یک لیوان آب سرد کنار دستمان قرار می دهیم وقتی شربت به قوام مورد نظرمان رسید نصف قاشق از آن را داخل آب سرد می ریزیم،اگر شربت یک جا جمع شد یعنی قوام آمده و اگر داخل آب پخش شد یعنی به زمان بیشتری احتیاج دارد تا غلیظ گردد.

مرحله سیزدهم

دقت کنید زیاد از حد جوشیدن نیز باعث سفت شدن شیرینی ها می گردد. شربت و یا شهد آماده شده و داغ را روی برنج های پفکی می ریزیم و با قاشق سریع برنج ها را زیر و رو می کنیم تا کاملا آغشته به شهد شوند.

مرحله چهاردهم

در این مرحله برنج های آغشته به شهد را داخل سینی می ریزیم و با کفگیر یا قاشق روی آن ها را صاف می کنیم و خوب فشرده می کنیم و با وردنه روی آن را یکدست می کنیم و کمی فشار می دهیم تا پرس گردد.

مرحله پانزدهم

سپس آنها را کنار می گذاریم تا کاملا سرد گردد. پس از اینکه شیرینی ها خنک شدند، آنها را با یک چاقوی تیز به صورتی که تمایل داریم شیرینی بهاردونه را برش می زنیم مانند لوزی و در ظرف مورد نظر می چینیم و نوش جان

منبع: رکنا

به "آموزش تهیه شیرینی برنجک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش تهیه شیرینی برنجک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید