تداوم فرایند توسعه صنعت پتروشیمی در دوران سخت تحریم و کرونا

به گزارش وبلاگ پر زرق و برق، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به نقش اثرگذار فراوری و صادرات صنعت پتروشیمی در دوران سخت کرونا و تحریم تأکید کرد و گفت: افزون بر این، صنعت پتروشیمی در این دوران از توسعه نیز غافل نبوده است.

تداوم فرایند توسعه صنعت پتروشیمی در دوران سخت تحریم و کرونا

به گزارش خبرنگار شانا، جعفر ربیعی صبح امروز (پنجشنبه، ششم آذرماه) در آیین بهره برداری رسمی پتروشیمی لردگان اظهار کرد: صنعت پتروشیمی کشور افتخار دارد که در کنار فراوری و صادرات ده ها میلیون تن محصول پتروشیمی در دوران سخت کرونا و تحریم، از توسعه در این صنعت غافل نبوده است و امروز شاهد بهره برداری از یک واحد عظیم در استان چهارمحال و بختیاری هستیم.

وی با اشاره به اینکه هلدینگ خلیج فارس به عنوان عظیمترین شرکت بازار سرمایه کشور، حدود 40 درصد سهم فراوری و صادرات صنعت پتروشیمی را داراست، اضافه کرد: این هلدینگ برای ریل گذاری آینده صنعت پتروشیمی و در جهش دوم و سوم صنعت پتروشیمی، حدود 25 طرح عظیم و کوچک را با حجم سرمایه گذاری حدود 14 میلیون یورو در حال انجام دارد.

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه این شرکت سال جاری بهره برداری از چهار طرح را در جهش دوم صنعت پتروشیمی در برنامه دارد و پتروشیمی لردگان نخستین آن است، ادامه داد: لردگان یک واحد عظیم فراوری اوره و آمونیاک با ظرفیت فراوری حدود یک میلیون و 800 هزار تن است که می تواند حدود یک میلیون و 75 هزار تن اوره و 80 هزار تن آمونیاک مازاد را به بازار عرضه کند.

صادرات 80 درصد محصولات

به گفته ربیعی، براساس برنامه ریزی صورت گرفته است، پس از پوشش احتیاج داخل، 80 درصد محصولات فراوریی پتروشیمی لردگان صادر می گردد که بخشی از آن به وسیله سوآپ با پتروشیمی پردیس در عسلویه است که حمل و نقل محصول اوره در کشور را مقداری تسهیل می نماید.

وی با اشاره به اینکه خوراک این طرح گاز طبیعی است و با خط لوله سراسری گاز به مقدار سالانه 750 میلیون مترمکب تأمین می گردد، توضیح داد: رقم سرمایه گذاری این طرح با در نظر دریافت هزینه های تأمین اقتصادی حدود 875 میلیون یوروست که به وسیله سرمایه گذاری های اولیه شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تسهیلات ریالی بانک سپه، آورده نقدی سهامداران، اوراق مشارکت و فاینانس خارجی با عاملیت بانک سپه تأمین شده، فاینانس خارجی این پروژه 504 میلیون یورو بوده که هم اکنون بازپرداخت این اقساط شروع شده است.

راه اندازی لردگان به دست متخصصان داخلی

مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، درآمد پتروشیمی لردگان را در ظرفیت کامل سالانه 240 میلیون دلار پیش بینی و اظهار کرد: این مجتمع زمینه اشتغال حدود 2800 نفر در زمان ساخت و 700 نفر به طور مستقیم و 1500 نفر غیرمستقیم را در زمان بهره برداری ایجاد نموده است.

ربیعی با بیان اینکه عملیات نصب، پیش راه اندازی و راه اندازی پتروشیمی لردگان به دلیل مسائل تحریم در غیبت فروشندگان دانش فنی (لایسنس) و بدون نظارت آن ها و به دست متخصصان داخلی صورت گرفته است، گفت: این موضوع از این نظر اقدامی بی سابقه به شمار می آید.

80 درصد کارکنان شاغل؛ بومی منطقه

وی به 28 میلیون نفر کار بدون حادثه در زمان ساخت پروژه اشاره و توضیح داد: بیش از 80 درصد کارکنان شاغل در زمان ساخت و بهره برداری این پروژه بومی استان چهارمحال و بختیاری هستند که در نوع خود بسیار قابل توجه است.

مدیرعامل پتروشیمی هلدینگ خلیج فارس ادامه داد: این طرحپیش از اینکه به بهره برداری برسد در بورس تهران ثبت شد و سهام آن هم اکنون در فرابورس قابل معامله است.

ربیعی با اشاره به اینکه هلدینگ خلیج فارس و شرکت گروه پتروشیمی سرمایه گذاران ایرانیان (پترول) همسو با سیاست های وزارت نفت به عنوان سهامدار عمده این طرح با هدف توسعه صنایع پایین دستی و فعال سازی بخش خصوصی یک طرح کریستال ملامین به ظرفیت 40 هزار تن را تعریف نموده است که هم اکنون 25 درصد پیشرفت دارد، اضافه کرد: با مشارکت بخش خصوصی، دو پارک صنعتی کریستال ملامین و اوره رزینی در پایین دست پروژه تعریف شده است که 2400 میلیارد تومان در آن هزینه می گردد.

وی با تأکید بر اینکه با راه اندازی پتروشیمی لردگان، حجم فراوری سالانه اوره و آمونیاک کشور از 5.6 به 6.7 میلیون تن می رسد، گفت: این موضوع مصداق بازر جهش فراوری است و ایران را به یکی از عظیم ترین فراوریکنندگان اوره و آمونیاک در دنیا تبدیل می نماید.

منبع: خبرگزاری آریا

به "تداوم فرایند توسعه صنعت پتروشیمی در دوران سخت تحریم و کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تداوم فرایند توسعه صنعت پتروشیمی در دوران سخت تحریم و کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید